Google robotları, web sitelerini tarayan ve veri okuyabilen akıllı yazılım harikalarıdır. Her veriyi saliseler içinde tarayabilir ve içeriği okuyabilir. Alıntı, kopya veya orjinal içerik olup olmadığını anlayabilir. Ancak her nedense, şuan yaptığım gibi kendi kalemimden çıkan yazılara da kopya demeye başladı google robotları. Acaba bir yorgunluk, bir boşvermişlik mi var? Nasıl oluyor da bu içeriğe, makalelere kopya veya değersiz diyor? Ben her zamanki gibi kendi içeriğimi üretmeye devam ediyor ve google botlarını dinlemiyorum. Bu yazıyı yayına aldıktan hemen sonra da google botlarını web sitemi ve bu yazıyı incelemesi için devet edeceğim. Yine yetersiz içerik ve kopya mı diyecek sizce? Bunun cevabını aldıktan sonra sonuçları buradan paylaşacağım.
Google bu robotları sadece değerli envanterini incelemek için değil, resim taramaları, zararlı kod tespiti, reklam algoritmaları, belki de akşamları marketten bişeyler aldırmak için yararlı olabiliyorlar. Az ziyaret alan web sitelerine az sayıda robot gelir ve inceleyip giderler. Sürekli içerik üreten web sitelerinden ise hiç çıkmazlar ve sürekli verileri tarayarak yeni bir içerik bulmaya çalışırlar. Bulunca da bu içeriği değerli envanterine, yani google indexlerine katar.
Google’ın, bu kadar önemli konularda, yani yayıncıların hayatını etkileyecek konuların kararlarını robotlara bırakması ve onlara güvenmesi ilginç geliyor bana. Sonuçta kendi kalemimden çıkan yazıya kopya diyebilen robotlar söz konusu. Buradan detaylarına bakabilirsiniz
Sizce biraz sonra, robotlar bu yazıyı inceleyip, kendilerinden bahsettiğimi anlayabilecek mi?